نکات کلیدی که برای محافظت از پوست در برابر نور خورشید باید بدانیم.
ما عاشق روزهای آفتابی هستیم و دلتنگ آن هستیم. ما به این منبع زیبای گرما و نور برای ویتامین D، بسیاری از بیماریهای پوستی و حتی برای روحیه خود نیاز داریم. اما امروزه مشخص شده است که متأسفانه اشعه خورشید نقش بسیار مهمی در سرطانهای پوست دارد، این امر محافظت از پوست را به یک عنصر حیاتی تبدیل می کند.
از چه قسمتی از بدن در مقابل نور خورشید برای محافظت از پوست باید محافظت کنیم؟
نور خورشید از پرتوهای مختلف با طول موجهای مختلف تشکیل شده است. بخشی از اشعه ماوراء بنفش (UV) در محدوده طول موج 290-400 نانومتر و نور مرئی در محدوده 400-760 نانومتر است که روی پوست انسان مؤثر است و باید از آن محافظت کنیم.
اشعه UV به 3 طیف تقسیم میشود.
UVC; این یک طیف بسیار خطرناک است که بر همه موجودات زنده تأثیر منفی میگذارد و به آن تابش میکروب کش نیز میگویند. طول موج 200-290 نانومتر دارد. تا زمانی که عبور آن توسط لایه اوزون مسدود شده باشد، جزء غیرخطرناک است. یادآوری اهمیت حفاظت از لایه اوزون در بقای موجودات زنده نیز مفید است.
UVB؛ اگرچه 5 درصد اشعه ماوراء بنفش (در طول موج 290-320 نانومتر) است، اما این طیف است که مهمترین نقش را در ایجاد آفتاب سوختگی ایفا میکند و با ایجاد آسیب به DNA و پیری باعث ایجاد سرطان میشود. و باید برای محافظت از پوست در مقابل نور خورشید مراقبت کرد. خوشبختانه؛ تا حدی در لایه اوزون به دام افتاده است و نمیتواند از شیشه پنجره عبور کند.
UVA; (با طول موج 320-400 نانومتر) تقریباً 95 درصد از تابش UV که به زمین میرسد را تشکیل میدهد. اگرچه به نظر میرسد UVA کمتر از UVB خطرناک است، اما UV است که خطراتی را به همراه دارد زیرا میتواند از شیشه پنجره عبور کند و در تمام اوقات روز و در تمام فصول به زمین برسد. و باید در این نوع اشعه هم محافظت از پوست را نادیده نگیریم.
در نتیجه، همه اشعه ماوراء بنفش دارای اثرات سوزاندن پوست، پیری و سرطان زا (سرطان زا) هستند؛ بنابراین، محافظت از پوست مهم است. از طرف دیگر نور مرئی سرطان زا نیست، اما در برخی موارد باید محافظت از پوست را مد نظر داشت، زیرا باعث ایجاد لک روی پوست به خصوص در افراد سبزه میشود.
آیا در مقابل نور خورشید باید محافظت از پوست را مهم دانست؟
دو فرآیند اصلی در پیری پوست وجود دارد. اولین مورد یک فرآیند فیزیولوژیکی است که به ساختار ژنتیکی فرد مربوط میشود. دوم به علل خارجی (UV، سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد الکل، رژیم غذایی ناسالم، عوامل محیطی منفی، استرس و غیره) بستگی دارد. 90 درصد علل خارجی اشعه ماوراء بنفش است. اشعه ماوراء بنفش با افزایش تولید رادیکال های آزاد در پوست و کاهش ظرفیت دفاعی آنتی اکسیدانی آن باعث پیری پوست میشود.
درجه بسته به نوع پوست فرد و مدت زمانی که زیر نور آفتاب میماند متفاوت است. افرادی که پوست روشن دارند، کسانی که در فضای باز کار میکنند و در آب و هوای گرم زندگی میکنند، بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرند. اگر بخواهیم روند پیری را کند کنیم، کنترل آسیب اشعه ماوراء بنفش مؤثرترین و اقتصادیترین رویکرد آرایشی خواهد بود.
آنچه باید برای کاهش سرعت پیری، محافظت از پوست و سرطانهای پوست و پوستی بدون لک بدانیم.
میزان رسیدن اشعه ماوراء بنفش به زمین با توجه به فصل و زمان روز متفاوت است. در طول روز بین ساعت 10-14:00 بیشترین زاویه را دارد.
نه تنها در هوای صاف و آفتابی، بلکه در روزهای ابری نیز 80 درصد اشعه ماوراء بنفش به زمین میرسد. و محافظت از پوست در این موارد بسیار مهم است.
همچنین، اگرچه شیشه پنجره ما را در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت میکند، اما از ما در برابر UVA محافظت نمیکند.
با توجه به این اطلاعات، ضمن محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش؛ از ساعت 10 تا 14 در طول روز که شیب بیشتری دارد زیر نور خورشید بیرون نرویم، از کلاه و چتر استفاده کنیم، لباسهای تنگ و چسبان انتخاب کنیم که نور آفتاب کمتری داشته باشد و استفاده از ضدآفتابها را به عادت تبدیل کنیم. و محافظت از پوست را همیشه مد نظر داشته باشیم.
در مورد کرمهای ضد آفتاب برای محافظت از پوست چه باید بدانیم؟
کرم ضدآفتاب برای محافظت از پوست
یک کرم ضد آفتاب ایده آل باید از هر دو اشعه UVB و UVA محافظت کند، بادوام، طولانی اثر باشد و همچنین از نظر زیبایی بافت قابل قبولی داشته باشد تا بتوانم آن را مشتاقانه استفاده کنم.
اساساً ضدآفتابها به دو دسته ضدآفتاب معدنی (فیزیکی) و آلی (شیمیایی) طبقه بندی میشوند. نگهدارندههای غیر آلی (فیزیکی) همانطور که از نامشان پیداست، مانعی فیزیکی روی پوست ایجاد میکنند و با انعکاس اشعه ماوراء بنفش قبل از نفوذ به پوست، از آن محافظت میکنند؛ بنابراین محافظت بسیار مؤثری در برابر UVA و UVB دارند. از آنجایی که آنها با مواد شیمیایی تداخل ندارند، واکنشهای آلرژیک ایجاد نمیکنند. اما تنها عیب آنها این است که باعث ایجاد یک لایه قابل مشاهده بر روی پوست میشوند و در عین حال مانعی ایجاد میکنند. به همین دلیل، آنها را به عنوان لوازم آرایشی ترجیح نمیدهند، به خصوص برای کسانی که پوست تیره و پوست چرب دارند.
از طرف دیگر، نگهدارندههای آلی (شیمیایی) UV را جذب کرده و اثر آن را کاهش میدهند. آنها از بیرون قابل مشاهده نیستند، بنابراین استفاده از آنها از نظر زیبایی آسان است. با این حال، معایب آنها این است که آنها واکنشهای آلرژیک نوری و فوتوتوکسیک را بیشتر ایجاد میکنند زیرا با فعال شدن با UV عمل میکنند. در این مقاله در مورد محافظت از پوست در برابر نور خورشید صحبت میکنیم.
در تولید ضدآفتابها برای محافظت از پوست ، در سالهای اخیر از مواد مؤثره هر دو گروه استفاده شده است؛ بنابراین استفاده از دو مکانیسم در حفاظت باعث افزایش اثر میشود و معایب مربوط به ساختار و خطرات محصولات کاهش مییابد.
بیایید به اطلاعات فنی برسیم؛ بنابراین فاکتورهای روی ضدآفتابها به چه معناست و در انتخاب به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
پرمصرفترین SPF (ضد آفتاب ده عامل) ارزش. مقدار SPF منعکس کننده نسبت پوست محافظت شده توسط ضد آفتاب / پوست محافظت نشده است. SPF=
MED (حداقل دوز اریتم) مقداری است که برای ارزیابی اثربخشی کرمهای ضد آفتاب برای محافظت از پوست در پیشگیری از اریتم (قرمزی) استفاده میشود. مقدار SPF نسبت دوز اشعه ماوراء بنفش است که باعث ایجاد قرمزی بین پوستی که با ضدآفتاب استفاده شده و پوستی که استفاده نشده است، پس از استفاده از 2 میلی گرم بر سانتی متر مربع از محصول، ایجاد میکند.
میتوان گفت که هر چه بالاتر باشد، در برابر دوز بالای UV محافظت بیشتری دارد. اما اطلاعات کافی و یک وضعیت گمراه کننده در اینجا وجود دارد.
مقدار SPF در درجه اول محافظت در برابر UVB را اندازه گیری میکند که در ایجاد قرمزی مؤثرتر است (UVB 1000 برابر بیشتر از UVA در تولید اریتم مؤثر است). ما نمیتوانیم حفاظت در برابر UVA را بر اساس توانایی آن در جلوگیری از قرمزی تعریف کنیم؛ بنابراین حفاظت UVA محصولات نیز باید تعریف شود. اندازه گیری مستقیم این اثرات امکانپذیر نیست زیرا آسیب ناشی از اشعه UVA بر روی پوست پس از مدتها مشاهده میشود. تستهایی که متداولترین محافظ UVA را تعریف میکنند به شرح زیر است.
تست IPD (تیره شدن فوری رنگدانه): اصل اساسی آزمایش تیره شدن رنگ است که در مدت کوتاهی در معرض اشعه UVA رخ میدهد. این به دلیل اکسیداسیون ملانین موجود در ملانوزوم است.
تست PPD (تیره شدن مداوم رنگدانه): حداقل دوز UVA است که رنگ پوست را 2 تا 4 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض اشعه UVA تیره میکند.
تست IPF (عامل ایمنی): ظرفیت ضد آفتاب را برای محافظت در برابر سرکوب سیستم ایمنی اندازه گیری میکند.
هنوز هیچ پروتکل استاندارد اندازه گیری IPF وجود ندارد.
آیا کرمهای ضد آفتاب برای محافظت از پوست مانع از سنتز ویتامین D میشوند؟
تنها 10 تا 20 دقیقه قرار گرفتن در معرض نور خورشید روی صورت و پشت دستها برای تولید بالاترین ویتامین D کافی است.
برنزه کردن باعث کاهش تولید ویتامین D میشود. علاوه بر این، سنتز ویتامین D از پوست با افزایش سن کاهش مییابد. به همین دلیل، در صورت کمبود ویتامین D، سالمتر است که کمبود ویتامین D را به جای نور خورشید که به دلیل سنتز آن باعث ایجاد سرطان میشود، از بیرون مصرف کنید.
تعریف مقاومت در برابر آب و پایداری نور روی ضدآفتابها برای محافظت از پوست چیست؟
مقاومت در برابر آب و تعریق برای عملکرد ضد آفتاب مهم است.
در تست مقاومت در برابر آب اگر فعالیت آن در 80 دقیقه تغییر نکند بادوام و اگر در مدت 40 دقیقه تغییر نکند ضدآفتاب کم مقاومت نامیده میشود.
اگر محصول قبل از تماس با آب دارای 50 درصد یا بیشتر ضد آفتاب باشد، به ترتیب پس از 40 و 80 دقیقه تماس با آب، میتوان آن را یک محصول مقاوم در برابر آب نامید.
در حالی که ترکیبات ضد آفتاب نور را جذب، پراکنده یا منعکس میکنند، پایداری فتوشیمیایی آنها برای محافظت از نور بهینه ضروری است.
بسیاری از فیلترهای UV، به ویژه آووبنزون اکتینوکسات (OMC) و اکتیل دی متیل PABA، ترکیبات مقاوم در برابر نور هستند. محصولات دیگر مانند اکسید روی، اکسید تیتانیوم، سالیسیلات و متیل بنزیلیدین، ترفتالیدین دیکمفور سولفونیک اسید تازه ساخته شده (Mexoril SX)، درومتریازول تری سیلوکسان (Mexoril XL)، متیلن بیس – بنزوتریازول تترمتیل بوتیل سولفنیل هولکس)
چگونه باید از ضدآفتابها برای محافظت از پوست استفاده کرد؟
ضد آفتاب باید 30 دقیقه قبل از بیرون رفتن استفاده شود و هر 2 تا 4 ساعت یکبار تجدید شود. مشخص است که اولین تکرار 30 دقیقه پس از بیرون رفتن در زیر نور خورشید اثربخشی را افزایش میدهد.
برای مؤثر بودن باید در مقادیر زیاد استفاده شود. در حالت ایده آل، 2mg/cm2 باید اعمال شود. این مقدار برای صورت تا 1/3 قاشق چایخوری است. اگر به اندازه کافی اعمال نشود، محافظت از محصول کاهش مییابد.
در میان محصولات ضد آفتاب، محصولات SPF-15 میتوانند 93٪، محصولات SPF-30 میتوانند تا 97٪ محافظت کنند. اگرچه تفاوت زیادی وجود ندارد، اما در صورت تمایل به محافظت قوی، باید از محصولات با SPF 30 به بالا به خصوص در تابستان استفاده کرد.
چگونه از کودکان در برابر نور خورشید محافظت کنیم؟
یک یا چند آفتاب سوختگی حاد در دوران کودکی احتمال ابتلا به ملانوم یا سرطان پوست را در سنین بالاتر بیش از دو برابر میکند.
افراد در 20 سال اول زندگی خود در معرض 50٪ از کل UV هستند که در طول زندگی خود دریافت میکنند. به همین دلیل، محافظت از پوست کودکان در برابر نور خورشید برای جلوگیری از سرطانهای پوستی که ممکن است در سنین بعدی ایجاد شود بسیار مهم است. نوزادان کمتر از 6 ماه باید از قرار گرفتن در معرض مستقیم طولانی مدت آفتاب محافظت شوند و پس از 6 ماهگی باید با محصولاتی با فاکتور حفاظتی بالا محافظت شوند. اول از همه، به دلیل عدم جذب، باید مواد نگهدارنده فیزیکی را ترجیح داد.
2 پاسخ
بیشتری بنویسین لطفا
سایتتون محشرههههه